Altria (Marlboro) distantieert zich van Juul

license: photopin

Altria, de maker van Marlboro sigaretten en aandeelhouder in het e-sigaretten POD systeem van JUUL zal niet langer voorzien in de distributie en de marketing van Juul. Dit verklaarde een woordvoerder van Altria op 30 januari j.l.

Altria, goed voor een 35% aandeel in Juul verloor door de “mysterieuze longziekte” hysterie en vermeende jeugdreclames zo’n 66% van de aanvankelijke 12,8 miljoen dollar investering. Altria zorgde in de betere periode van Juul voor de distributie en de marketing van het product.

Na Juuls enorme imagoschade, diverse rechtszaken en het afstappen van smaakjes voor hun pods ziet Altria er geen heil meer in. Altria wil zich dan liever richten op een eigen dampproduct en het heat-not-burn systeem.

Altria heeft van de FDA permissie gekregen om de IQOS van Philip Morris op de markt te brengen. Dit systeem was niet onderhevig aan de e-sigaretten hysterie van afgelopen jaar. Het doel van Altria is stevige ankers te hebben in de tabaks-, de vaping- en de heat-not-burn markt.

bron: USA today, Quartz

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Beheer Globalvapenews.com
All original content on these pages is fingerprinted and certified by Digiprove
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial